Toggle Nav
SAFARI KENYA - 003
Rating:
0%
Contact us for updated Prices & Availability
Het kamp is intiem van karakter met slechts 17 luxe en-suite tenten rond een grote poel welke wemelt van vogels en wilde dieren. Het kamp wordt bereikt via een boottocht over de Mara rivier daarna een begeleide wandeling door het rivierbos. Voertuigen worden achter gelaten bij de rivier oever en het kamp is rustig en onverstoord

Het kamp is intiem van karakter met slechts 17 luxe en-suite tenten rond een grote poel welke wemelt van vogels en wilde dieren. Het kamp wordt bereikt via een boottocht over de Mara rivier daarna een begeleide wandeling door het rivierbos. Voertuigen worden achter gelaten bij de rivier oever en het kamp is rustig en onverstoord.
De gast tenten zijn recentelijke gerenoveerd en hebben nu prachtige verandas voor gasten om te genieten van de constante wild activiteit welke plaats vind rond de poel bij het kamp. Het kamp is niet omheint en er is een familie wrattenzwijnen welke vrij rondlopen door het kamp. Gasten moeten mogelijk ruimte maken voor olifanten welke af en toe het kamp visiteren rond lunch tijd en het kamp is pas een bronzen eco-rating toegekend door Eco Tourism Kenya voor de duurzaamheid dankzij de gebruiken in het kamp.
De tenten hebben badkamers met douches wastafels spoeltoileten bidetten en warm en koud stromend water en de tenten hebben of twee enkele bedden of dubbele bedden. De open bar en eet tent hebben uitzicht over de water poel de open vlakten van de Masai Mara en telefoon fax email en satelliet telefoon zijn ook beschikbaar.

Dingen om te doen
Safari
De beste locatie in de Masai Mara met de best ontworpen voertuigen en goed getrainde en ervaren gidsen zullen ervoor zorgen dat u een ongeevenaarde safari ervaring met foto mogelijkheden in ’s werelds voornaamste natuurgebied! Er zijn trips in de fameuze Masai Mara Game Reserve en de nabijgelegen gebieden drie maal per dag bij zonsopgang laat in de morgen en de schemering.

Het is ook mogelijke om een wandel safari met gekwalificeerde gidsen te doen tegen additionele kosten. Op hetzelfde niveau als de dieren zult u de ongetemde schoonheid van de Mara ervaren en u zult ook begeleid worden door een Masai scout welke een schat aan informatie heeft over traditionele medicijnen van planten en de Masai tradities.

Wildebeest migratie
In de maanden van juli tot oktober anderhalf miljoen wildebeesten vergezeld door zebra’s en gazelles maken de lange en gevaarlijke trektocht van de drogere vlakten in Tanzania noordwaards naar Kenia. Rijen van dieren strekken zo ver het oog kan zien over de vlakten en het grasland echoot het geluid van alle pas geborenen aangezien de dieren komen om te bevallen. En met de migratie komen ook de roofdieren overal vandaan in het lange gras loeren leeuwen cheetahs luipaarden en hyena’s en hoog in de lucht stalken aas vogels gieren en adelaars. Het meest dramatische van alles is het momenten wanneer de dieren de Mara rivier oversteken waar krokodillen de wateren onveilig maken en de dapperste wildebeesten voorgaan en duizenden dieren volgen.

Ballon safari
In een mand onder de ballon ga je op pad voor het safari avontuur met een compleet ander perspectief. De stilte terwijl je zweeft over de vlakten het bos en de rivieren van de Masai Mara maken een unieke ervaring. De vluchten duren ongeveer een uur drijvende waar de luchtstromingen u heen voeren met genoeg foto en video opname mogelijkheden. In de traditie van ballon vluchten over de gehele wereld toast je de terugkeer naar de aarde met een champagne ontbijt welke op locatie bereid wordt en de safari eindigd met een relaxte wild bezichtigingstrip op de weg terug naar het kamp.
Note: ballon vluchten worden vaak van de voren geboekt dus we raden aan deze zo vroeg mogelijk te boeken.

Masai culturele visite
Net buiten de Masai Mara National Reserve ligt een traditionele Masai gemeenschap genaamd Mara Rianda een Masai hoeve van 48 traditionele huizen rond een vee kraal. Als u geinteresseerd bent in de Masai cultuur en een manier van leven wilt ervaren die al eeuwen onveranderd is gebleven zou u de trip moeten maken en het voor uzelf moeten zien gasten worden altijd geraakt door de gratie en schoonheid van de Masai en de kleurvolle leefstijl van hen. Er is ook een drukke curiositeiten markt waar gasten traditionele Masai kralenwerk kunnen kopen. Om de gemeenschap te kunnen bezoeken moeten gasten een ticket kopen bij de kamp receptie het ticket systeem is opgezet om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk opbrengsten naar de gemeenschap gaat om de Masai te ondersteunen tijdens droogtes waar het vee onder lijdt.
 

*Note:
De prijs is exclusief park toegangskosten (op het moment $70 per volwassene per dag $40 per kind per dag)

 

More Information

No. of Persons 2
No. of Bedrooms 1
No. of Bathrooms 1
Accommodation Type Safari Lodge
Latitude -1.298
Longitude 35.039
Country Kenya
City Masai Mara
Place Masai Mara
Luxury Luxury
Damage Deposit Required
End of stay cleaning Included

Write Your Own Review

You're reviewing:SAFARI KENYA - 003